تاريخ : 28 / 9برچسب:پایگاه صاعقه,سلامت, دانستنیهای بارداری از ابتدا تا زایمان + تصاویر, | 23:7 | نویسنده : ali
پایگاه صاعقه::هر هفته شنبه ها ساعت 20 شما را در جریان تازه ترین اخبار سلامت مادر و جنین و دوران بارداری می گذاریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صاعقه به نقل از خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از زیباترین و لذتبخشترین دوران زندگی هر فردی 9 ماه و 9 روز انتظار شیرین برای دیدن فرشته کوچولویی است که جان تازهای به زندگی میبخشد. با این حال، دوران بارداری یکی از حساسترین و تاثیرگذارترین روزهای زندگی زوجی است که برای تولد و پرورش جنینی که در بطن مادر آهسته آهسته رشد میکند، خود را آماده میکند. اولین نگاه، اولین کلام، اولین گریه و شنیدن کلمه مامان بابا آرزوی هر زوج خوشبختی است.
در پاسخ به دلمشغولیها و نگرانیهایی که پدر و مادر در این دوران تجربه می کنند، دانستن اینکه این عطیه الهی هفته به هفته ، روز به روز در چه مرحله ای از رشد قرار دارد فکر به اینکه کدام عضو کوچک او تشکیل شده، از نظر ظاهری چه شکلی است و مادر هر هفته چه تغییر فیزیکی ، هورمونی و احساسی را تجربه میکند، می تواند این دوران را به آرام بخش ترین و زیباترین دوران و انتظار زندگی تبدیل کند .
شایعترین علامتی که در 19 هفته دوران بارداری بروز میکند، یبوست است. علاوه بر اینکه در این دوران شکمتان بزرگ و گرد میشود و همچنین حدود 10 تا 13 کیلو وزنتان افزایش مییابد.
چه تغییراتی در بدن شما رخ می دهد؟
در اینجا فهرستی از این علائم و تغییرات فیزیکی این دوران را برای شما ذکر میکنیم:
یبوست
افزایش اشتها
حرکات و تکانهای جنین
گرفتگی بینی
بروز واریس
گرفتگی عضلات پا
کمردرد
سرگیجه
کشیدگی پوست
آگاه باشید که در هفتههای 6 تا 24 بارداری خطر ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری افزایش مییابد. پس اگر هرگونه علائم عفونت ادراری را در خود حس کردید و یا شک کردید حتما با پزشکتان در میان بگذارید.
هورمونها در حال تغییر است
در طول دوران بارداری، ممکن است تغییرات هورمونی زیادی را تجربه کنید که خود بخشی از علائم باراری محسوب میشوند. با به وجود آمدن تخم بارور شده، بدن شما شروع به ترشح هورمونی به نام هورمون «گونادوتروپین جفتی انسان» یا همان هورمون «اچسیجی» میکند. این هورمون برای تشخیص بارداری نیز استفاده میشود. اچسیجی هورمونهای استروژن و پروژسترون را تنظیم کرده و گاهی باعث تکرر ادرار میشود.
هورمون پروژسترون نیز نقش مهمی را در رشد کودک و جلوگیری از زایمان زودرس ایفا میکند. علاوه بر این، هورمون مهم بعدی استروژن است که وظیفه رشد اندامهای جنین، رشد جفت و همچنین رشد غده پستان را بر عهده دارد. علاوه بر این استروژن نقش اساسی در تنظیم هورمونهایی که در دوران بارداری ترشح میشوند، دارد.
ممکن است به علت افزایش هورمون استروژن و پروژسترون در دوران بارداری دچار حالت تهوع و نوسانات خلقی شوید.
هورمون ریلاکسین نیز مهم است و میتواند موجب علائم فیزیکی همچون درد لگن، از دست دادن تعادل و یبوست شود.
آزمایشهای ژنتیک حرف اول را می زنند
فراموش نکنید که از پزشک خود بپرسید آیا آزمایشهای ژنتیک و شکلهای مختلف غربالگری برای شما مناسب است یا نه.
3 نوع آزمایش خون برای خانمهای باردار وجود دارد که انواع اختلالات ژنتیکی از جمله سندروم داون، تریزومی 18 و اسپینا بیفیدا (شکاف مادرزاد مهرهها) را تشخیص میدهد.
زمانی که شما در 3 ماهه دوم بارداری هستید، پزشکتان به شما پیشنهاد میدهد که دیابت بارداری خود را چک کنید. برای این تست باید مادهای شیرین بنوشید و بعد از آن سطح قند خون شما اندازهگیری میشود.
آزمایشی دیگر که بعد از هفته پانزدهم بارداری انجام میشود، اختلالات ژنتیکی همچون آمنیوسنتز ژنتیکی را تشخیص میدهد. این آزمایش معمولاً برای زنان بارداری تجویز میشود که معمولا یا بالای 35 سال هستند و یا نتایج غربالگری قبلیشان شامل ناهنجاریهای کروموزومی و اختلالاتی از این دست بوده و یا اینکه سابقه خانوادگی اختلالات ژنتیکی داشتهاند.
بین هفتههای 17 تا 20 بارداری، سونوگرافی ابتدایی انجام میشود تا کاملا وضعیت نوزاد بررسی شود. اگر هرگونه اختلالی در این سونوگرافی پیدا شود، سونوگرافی تفضیلی (سونوگرافی سطح 2) انجام میشود. این نکته قابل ذکر است که همه اختلالات و نقصهای هنگام تولد در سونوگرافیهای ابتدایی قابل رویت نیست.
رشد کودک دستخوش تغیرات زیادی است
در 19 هفته بارداری تغییرات زیادی در رشد جنین شما بوجود میآید که در این جا فهرستی از این تغییرات را برای شما آوردهایم:
خون: خون جفت به طور کامل شکل گرفته است
استخوانها: غضروفها به استخوان تبدیل شدهاند
سر: کرکهای جنینی ظاهر شده و ابرو شکل میگیرد
لگن: لگن شکل میگیرد
اندام: دستها و پاها متناسب میباشند
پوست: بافت چربی قهوهای و ورنیکس وجود دارد
زندگی تان به یک باره متحول می شود
همان هفتههای اول شما به زودی متوجه میشوید، تغییرات فراوانی باید در سبک زندگی شما در دوران بارداری و بعد از زایمان بوجود آید.
در طول دوران بارداری شما علاوه بر جنین باید از خود نیز مراقبت کنید. به هیچ وجه مشروبات الکلی، مواد مخدر و دخانیات مصرف نکنید. قبل از مصرف اکثر مواد غذایی و محصولات آن را با پزشک خود چک کنید. مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید و از رژیم غذایی مناسبی تحت نظر پزشکتان پیروی کنید. ورزش منظم را فراموش نکنید البته تمام فعالیتهای شما باید تحت نظر متخصص باشد.
ماهی در دوران بارداری بسیار مفید است و توصیه میشود در هر هفته 600 گرم ماهی استفاده کنید و آن را از مکانهای معتیر و سالم تهیه کنید. همواره مطمئن باشید که مواد غذاییتان خوب پخته باشد و خام و نپخته نباشد. مراقب باشید که همه مواد لبنی که استفاده میکنید سالم و پاستوریزه باشد. مصرف کافئین در دوران بارداری بلامانع است اما حجم و تعداد دفعات مصرف آن باید محدود باشد.
در آخر فراموش نکنید هر سوالی که برایتان پیش آمد و با هر مشکلی که برخوردید حتماً آن را با بزشکتان در میان بگذارید.
.: Weblog Themes By Pichak :.