تاريخ : 16 / 7برچسب:پایگاه صاعقه,سلامت, خواص انار،از تصفيه خون تا تقويت قلب , | 21:43 | نویسنده : ali
پایگاه صاعقه::ميدانيد كه انار يك تصفيهكننده خون بوده و براي كبد بسيار مناسب است. به اين دليل از قديم خوردن اين ميوه براي شفافيت پوست توصيه ميشده است
فصل سرما در راه است و با خودش ميوههاي جديدي میآورد؛ از خرمالو و انواع مركبات گرفته تا انار. انار، ميوه خوشخوراكي است كه خيلي از خانوادهها آن را به اصطلاح دون ميكنند و به همراه نمك و گلپر ميخورند. انار خوردن در شب يلدا هم سالهاي سال است كه به يكي از آداب اين شب طولاني سال تبديل شده. احتمالا از هر كسي درباره خواص انار بپرسيد، در پاسخ ميگويد كه انار خون را تصفيه ميكند ولي متخصصان تغذيه، فوايد ديگري را هم براي انار ذكر ميكنند…
چند خاصيت منحصر به فرد
۱) انار غني از آنتي اكسيدانهاي قوي پلي فنوليك (POLYPHENOL)، تانن (TANNINS)، (PUNICALAGINS) و (ANTHOCYANINS) ميباشد. ۲) الاژيك اسيد ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگيري كرده و رشد تومورهاي سرطاني را كند ميسازد. ۳) انار براي سلامتي قلب و عروق، جلوگيري از تصلب شريانها و سكته ها، جلوگيري از پيري زودرس و آلزامير و پيشگيري از سرطانها بهويژه سرطان پروستات مفيد است. ۴) آب انار خاصيت ميكروب كشي و ضذ عفونيكنندگي دارد. ۵) يك انار معمولي 40 درصد نياز روزانه بدن به ويتامين C را تامين ميكند. همچنين انار منبع خوبي از اسيد فوليك، پتاسيم و آهن ميباشد. ۶) كاهش فشار سيستوليك خون و كلسترول بد نيز از ديگر خواص انار ميباشد. ۷) آنتياكسيدانهاي موجود در انار 3 برابر ميزان آنتي اكسيدانهاي موجود در چاي سبز است. ۸) انار تشكيل پلاك عروق را تا 30 درصد كاهش ميدهد. انار ميزان نيتريك اكسايد بدن را نيز افزايش میدهد. ۹) انار خون ساز و تصفيهكننده خون است. ۱۰) انار عطش را برطرف كرده و خنككننده است. ۱۱) انار براي درمان اسهال، آرتريت، زردي و بواسير مفيد است. ۱۲) انار اشتها آور است. ۱۳) انار در درمان كم خوني و افزايش انرژي بدن موثر و مفيد است. ۱۴) انار تقويتكننده كبد و كليهها ميباشد.
تصفيه خون
ميدانيد كه انار يك تصفيهكننده خون بوده و براي كبد بسيار مناسب است. به اين دليل از قديم خوردن اين ميوه براي شفافيت پوست توصيه ميشده است. از امام رضا (ع) نقل ميكنند كه: انار بخوريد تا دهانتان پاكيزه و خوشبو شود. مطالعات متعدد نشان داده كه عادت به خوردن اين ميوه مانع تشكيل پلاكهاي دنداني و بروز پوسيدگي دندان ميشود.
تقويت قلب
نكته مهمي كه بايد درباره انار بدانيم خاصيت حفاظتي آن در برابر بيماريهاي قلبي است. انار احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي را با كاهش فشار خون، جلوگيري از اكسيد شدن LDL و تشكيل پلاك در ديواره عروق پايين آورده و ريسك ابتلا به گرفتگي عروق را كم ميكند.
رب انار
يكي از فرآوردههاي پرمصرف اين ميوه رب انار است؛ فرآوردهاي كه به بهانه وفور اين ميوه در برخي مناطق مانند يزد و شهرهاي شمالي كشور تهيه ميشود. به اين ترتيب كه آب انار را جوشانده و آن را تغليظ ميكنند و به عنوان چاشني بويژه در خورش فسنجان و تهيه زيتون پرورده مورد استفاده قرار ميدهند. البته اين رب ميتواند ترش يا شيرين باشد كه با افزودن كمي شكر يا آب نارنج يا آب غوره اين مزهها تقويت خواهند شد.
ميوه بارداري
خانمهاي باردار نيز بهتر است در اين دوران انار ميل كنند زيرا اين ميوه هم علائم ويارشان را كاهش ميدهد و هم به رشد جنين كمك ميكند.
تركيب انار و گلپر
خوردن اين ميوه و آب آن به دليل تركيباتي كه دارد، يبوستآور است و خوردناش به همراه هسته مانند يك ملين عمل ميكند اما به دليل ايجاد مشكلاتي به هنگام دفع، بهتر است كه يك چهارم آن را با هسته و بقيهاش را بدون هسته ميل كنيد. ضمنا از آنجا كه اين ميوه نفاخ است، مصرف آن با گياه معطري مانند گلپر كه طبع گرمي دارد، خاصيت نفاخ بودن را از اين ميوه ميگيرد. خوردن انار يا آب آن به تنهايي سوءهاضمهآور بوده و سوزش معده به دنبال دارد. به اين دليل خوردناش با گلپر توصيه ميشود. يادتان باشد كه خوردن مقدار كمي از انار گلپر زده بعد از غذا به هضم غذا كمك ميكند.
چند خاصيت منحصر به فرد
۱) انار غني از آنتي اكسيدانهاي قوي پلي فنوليك (POLYPHENOL)، تانن (TANNINS)، (PUNICALAGINS) و (ANTHOCYANINS) ميباشد. ۲) الاژيك اسيد ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگيري كرده و رشد تومورهاي سرطاني را كند ميسازد. ۳) انار براي سلامتي قلب و عروق، جلوگيري از تصلب شريانها و سكته ها، جلوگيري از پيري زودرس و آلزامير و پيشگيري از سرطانها بهويژه سرطان پروستات مفيد است. ۴) آب انار خاصيت ميكروب كشي و ضذ عفونيكنندگي دارد. ۵) يك انار معمولي 40 درصد نياز روزانه بدن به ويتامين C را تامين ميكند. همچنين انار منبع خوبي از اسيد فوليك، پتاسيم و آهن ميباشد. ۶) كاهش فشار سيستوليك خون و كلسترول بد نيز از ديگر خواص انار ميباشد. ۷) آنتياكسيدانهاي موجود در انار 3 برابر ميزان آنتي اكسيدانهاي موجود در چاي سبز است. ۸) انار تشكيل پلاك عروق را تا 30 درصد كاهش ميدهد. انار ميزان نيتريك اكسايد بدن را نيز افزايش میدهد. ۹) انار خون ساز و تصفيهكننده خون است. ۱۰) انار عطش را برطرف كرده و خنككننده است. ۱۱) انار براي درمان اسهال، آرتريت، زردي و بواسير مفيد است. ۱۲) انار اشتها آور است. ۱۳) انار در درمان كم خوني و افزايش انرژي بدن موثر و مفيد است. ۱۴) انار تقويتكننده كبد و كليهها ميباشد.
تصفيه خون
ميدانيد كه انار يك تصفيهكننده خون بوده و براي كبد بسيار مناسب است. به اين دليل از قديم خوردن اين ميوه براي شفافيت پوست توصيه ميشده است. از امام رضا (ع) نقل ميكنند كه: انار بخوريد تا دهانتان پاكيزه و خوشبو شود. مطالعات متعدد نشان داده كه عادت به خوردن اين ميوه مانع تشكيل پلاكهاي دنداني و بروز پوسيدگي دندان ميشود.
تقويت قلب
نكته مهمي كه بايد درباره انار بدانيم خاصيت حفاظتي آن در برابر بيماريهاي قلبي است. انار احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي را با كاهش فشار خون، جلوگيري از اكسيد شدن LDL و تشكيل پلاك در ديواره عروق پايين آورده و ريسك ابتلا به گرفتگي عروق را كم ميكند.
رب انار
يكي از فرآوردههاي پرمصرف اين ميوه رب انار است؛ فرآوردهاي كه به بهانه وفور اين ميوه در برخي مناطق مانند يزد و شهرهاي شمالي كشور تهيه ميشود. به اين ترتيب كه آب انار را جوشانده و آن را تغليظ ميكنند و به عنوان چاشني بويژه در خورش فسنجان و تهيه زيتون پرورده مورد استفاده قرار ميدهند. البته اين رب ميتواند ترش يا شيرين باشد كه با افزودن كمي شكر يا آب نارنج يا آب غوره اين مزهها تقويت خواهند شد.
ميوه بارداري
خانمهاي باردار نيز بهتر است در اين دوران انار ميل كنند زيرا اين ميوه هم علائم ويارشان را كاهش ميدهد و هم به رشد جنين كمك ميكند.
تركيب انار و گلپر
خوردن اين ميوه و آب آن به دليل تركيباتي كه دارد، يبوستآور است و خوردناش به همراه هسته مانند يك ملين عمل ميكند اما به دليل ايجاد مشكلاتي به هنگام دفع، بهتر است كه يك چهارم آن را با هسته و بقيهاش را بدون هسته ميل كنيد. ضمنا از آنجا كه اين ميوه نفاخ است، مصرف آن با گياه معطري مانند گلپر كه طبع گرمي دارد، خاصيت نفاخ بودن را از اين ميوه ميگيرد. خوردن انار يا آب آن به تنهايي سوءهاضمهآور بوده و سوزش معده به دنبال دارد. به اين دليل خوردناش با گلپر توصيه ميشود. يادتان باشد كه خوردن مقدار كمي از انار گلپر زده بعد از غذا به هضم غذا كمك ميكند.
.: Weblog Themes By Pichak :.